Tjen renter på kryptovaluta

10.02.2022


Det finnes nå en rekke selskaper som tilbyr renter på kryptovaluta. Rentene som tilbys er som regel mye bedre enn hva en får på sparepengene sine i vanlige banker. Celsius og Nexo er to slike selskaper.


For å tjene renter på dine coins må du være villig til å lagre dine coins hos rentetilbyderne. Selskaper som Celsius og Nexo tjener penger på å låne ut dine coins til en høyere rente enn de betaler ut.  Akkurat som børser, har plattformer som Celsius og Nexo fokus på sikkerhet. Det er likevel viktig å presisere at denne typen ”banker” ikke kan sammenlignes med vanlige banker da de forholder seg til helt andre regulatoriske forhold. Gjør din egen research og velg en plattform hvor du er komfortabel med å lagre dine coins. Det finnes som regel mange anmeldelser og sammenligninger på Youtube. Vær obs på om den som har laget anmeldelsen er sponset eller uavhengig.  

Celsius og Nexo

Celsius kan være et greit sted å starte. Celsius har konkurransedyktige renter, er brukervennlig og har ubegrenset antall gratis uttak. P.t. tilbyr Celsius 6,2 % per år i renter på Btc (opp til 0,25 btc) og 8,5 % på ulike stablecoins. Rentene utbetales ukentlig og betales i valutaen du sparer i dersom du velger det. Celsius har også bonuser med jevne mellomrom som en også kan benytte seg av som eksisterende kunde og dermed få litt ekstra avkastning.


Dersom sparingen din etter hvert kommer opp i betydelige beløp, kan det være en ide å spre risikoen med å åpne kontoer hos andre tilbydere av renter, eksempelvis Nexo. Hos Nexo avhenger rentene av hvor mye du holder av Nexo sin egen coin. For bitcoin er rentene mellom 4 og 5 %. For stablecoins er rentene mellom 8 og 10 %. Rentene utbetales daglig. En fordel med Nexo er at selv uten Nexo sin coin får du 4 % renter på bitcoin opp til en verdi på USD 50.000,- Holder du noe Nexocoin øker rentene og beløpsgrensen. En annen fordel med Nexo er at en kan sette inn fiatvaluta og kjøpe kryptovaluta direkte på plattformen. Vær obs på at prisene en betaler er noe høyere enn på mange børser.  

Celsius rentesatser

Nexo rentesatser

Akkurat nå får man en høyere avkastning på å spare i stablecoins, enn den forventede avkastningen fra et globalt indeksfond over tid. Det er dog viktig å tenke på at i forhold til norske kroner vil en ha risiko mot valutaen stablecoinen er pegget mot. I tillegg har en risiko mot rentetilbyderen og utsteder av stablecoinen.


For å begynne å tjene renter er alt du trenger å gjøre å opprette en konto hos en av rentetilbyderne og overføre dine coins dit. Hos rentetilbyderen går du på deposit, velger coin, kopierer adressen til lommeboken. Der du har dine coins går du på withdraw, velger coin, og limer inn adressen du hentet fra rentetilbyderen. Prøv med et lite beløp først dersom du er usikker.


Dersom du setter pris på tipsene i denne artikkelen og vil ha litt ekstra bitcoin, hadde jeg satt pris på om du bruker mine affiliatelinker til å registrere deg hos Celsius og/eller Nexo. Les mer om bonusene ved å bruke linkene her.